'Chique' Rensch klopt op Ajax-deur: 'Maar ook sterk in de man-tegen-man'

'Chique' Rensch klopt op Ajax-deur: 'Maar ook sterk in de man-tegen-man'

16-12-2020 13:45 Laatste update: 14:02
24

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag ziet meerdere van zijn spelers op de deur kloppen bij het eerste elftal. Onder meer Devyne Rensch lijkt bijna klaar voor een basisplaats in Ajax 1.

Rensch kan op alle posities achterin uit de voeten en omschrijft zichzelf als een 'chique voetballer', stijlvol en rustig aan de bal. "Maar vergis je niet", zegt Van der Gaag in Het Parool. "Devyne is snel en sterk in het man-tegen-man verdedigen. Hij maakt bijna altijd de goede keuzes."

Rensch speelt zijn duels tot dusver vooral voor Jong Ajax, maar heeft daar geen problemen mee. "Ik ben blij dat ik een plekje heb gekregen in de A-selectie. Dat is een beloning, maar ik zie het ook als motivatie om nóg harder te werken. Ik mag niet gemakzuchtig worden. Dan zijn die wedstrijden in Jong Ajax gewoon heel belangrijk: vechten tegen sterke en snelle spitsen en de negentig minuten volmaken."

Van der Gaag ziet ondertussen ook Naci Ünüvar weer opbloeien. De veelbesproken technicus kampte met een serieuze vormdip. "Zo mooi om weer een glimp te zien van de oude Naci. Hij komt van ver, maar zijn vertrouwen groeit. Het is snel met hem gegaan. Hij kreeg een dip die wel meer jeugdspelers krijgen als er plotseling een hype rondom hen ontstaat."

"Naci kreeg fysiek ongemak ook en heeft een tijdje bij ons op de bank gezeten", aldus de coach van de Amsterdamse beloften. "Maar hij is keihard aan de slag gegaan om toch nog die paar procentjes meer eruit te persen. Dat is inherent aan het leven van een profvoetballer."