Franse media: Ajax-opponent Lille valt binnen 48 uur in handen van Nederlander

Franse media: Ajax-opponent Lille valt binnen 48 uur in handen van Nederlander

16-12-2020 15:04 Laatste update: 15:26
28

De kans is groot dat Lille OSC in Nederlandse handen valt. Volgens L'Équipe en La Voix du Nord is voorzitter Gérard Lopez met Maarten Petermann van Merleyn Partners in gesprek over een overname.

Woensdagochtend lekte uit dat Lille in financieel zwaar weer zit: grootaandeelhouder en voorzitter Lopez heeft nog een kolossale miljoenenschuld van 123 miljoen euro uitstaan bij Elliott Management en JP Morgan. Mogelijk moet Lille, tegenstander van Ajax in de zestiende finales van de Europa League, spelers verkopen om het hoofd boven water te houden.

'Lopez, naar de uitgang geduwd, zal de club verkopen', kondigt L'Équipe woensdagmiddag aan. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, omdat de verkoop naar verluidt binnen 48 uur rond moet zijn. Het persbericht van Lille is volgens L'Équipe al opgesteld.

Het consortium dat Lille gaat overnemen heet Kalisto Sporting SARL, een dochteronderneming van de holding Merlyn Partners. Olivier Létang, oud-voorzitter van Stade Rennes, wordt waarschijnlijk het uithangbord, maar de grote man achter Kalisto is Petermann. De 42-jarige Nederlander is een voormalig bankier van JP Morgen, het bedrijf dat Lille geld leende. Ook is Petermann adviseur van Elliott Management.