Presidentskandidaat Laporta reageert op bizarre actie: 'Het had impact'

Presidentskandidaat Laporta reageert op bizarre actie: 'Het had impact'

16-12-2020 16:06 Laatste update: 16:13
10

Presidentskandidaat bij FC Barcelona Joan Laporta heeft gereageerd op zijn opvallende campagne-actie in Madrid. Laporta hing vlak bij het stadion van aartsrivaal Real Madrid een levensgrote afbeelding van zichzelf op. Laporta gaat ook in op de onrustige siuatie rondom Lionel Messi.

"Het was een actie die zijn impact heeft gehad", zegt Laporta tevreden bij Marca Radio. De ludieke actie was echter niet zijn eigen idee. "Ik moet de campagneleider feliciteren, het was zijn idee. Het heeft wat ironie, dat is leuk."

Wedden

Meer odds

Emili Rousaud, een andere presidentskandidaat, liet deze week weten dat Messi zal moeten vertrekken bij Barcelona als hij niet bereid is om flink salaris in te leveren. "We zullen alles in de strijd gooien om Messi bij ons te houden", reageert Laporta. "Leo is niet alleen gefocust op geld. We zullen hem een mooie aanbieding doen, maar we zullen niet evenveel kunnen bieden als andere clubs. Ik ben ervan overtuigd dat hij uitkijkt naar een contractvoorstel van de nieuwe president."

"Als ik dit voorstel mondeling doe, zal ik het ook echt nakomen", doelt Laporta op de vorige president van Barcelona, Josep Maria Bartomeu, die zijn afspraken volgens Messi niet nakwam. "Ik heb het geluk Leo's geloofwaardigheid te hebben."