Sneijder: 'Hij moet zijn voeten laten spreken, is Ajax een goede wedstrijd voor'

Sneijder: 'Hij moet zijn voeten laten spreken, is Ajax een goede wedstrijd voor'

16-12-2020 16:03
20

Wesley Sneijder spreekt van een 'moeilijke situatie' bij zijn geliefde FC Utrecht. De Domstedelingen beleven een tegenvallende seizoenstart, ziet ook de recordinternational van het Nederlands elftal.

"Het is een moeilijke situatie", verzucht Sneijder in gesprek met de NOS. "Heel veel verwachten de supporters hier echt niet. Maar als je hardop uitspreekt dat je de top-drie wilt aanvallen en je staat tiende, dan hebben ze alle reden tot morren."

Bovendien was Utrecht in de eerste elf competitiewedstrijden slechts twaalf keer trefzeker. "Mahi is echt niet verkeerd, wat ik tot nu toe van hem heb gezien", zegt Sneijder. "Elia moet nu zijn voeten laten spreken. Vlammen en belangrijk zijn, dat is de beste manier om af te rekenen met de kritiek. Daar is Ajax (woensdag in de beker, red.) een goede wedstrijd voor."

Wat Sneijder vooral mist, is strijd. Iets waar Utrecht voorheen toch om bekend stond. "Ik mis een type als Jean-Paul de Jong in dit team, een echte balveroveraar. En ik zie veel te weinig schoten vanuit de tweede lijn."

"Tegen Ajax, Feyenoord en PSV biedt het elftal wel goed tegenstand, maar dat zijn ook ploegen die willen voetballen. Dan krijgt een jongen als Gyrano Kerk bovendien de ruimte om in zijn kracht te komen. Ik moet het nog zien tegen ploegen - met alle respect - als ADO Den Haag, VVV of Sparta. Als Utrecht zelf het spel moet maken."