'Laatste kans' voor Bayern München-aankoop Sané: 'Luisterde niet naar Guardiola'

'Laatste kans' voor Bayern München-aankoop Sané: 'Luisterde niet naar Guardiola'

16-12-2020 17:21
27

De kritische geluiden rond Leroy Sané in Duitsland nemen toe. Vijf maanden na zijn overstap van Manchester City naar Bayern München heeft de 24-jarige aanvaller nog geen vaste basisplaats in de Allianz Arena. Volgens oud-international Dietmar Hamann heeft dat te maken met Sané's mentaliteit.

"Ik heb vanaf het begin gezegd: dit is zijn laatste kans om te slagen bij een topclub. Hij heeft bij Manchester City een goede periode gehad, maar speelde daarna minder", zegt Hamann tegen TZ. De Duitse bondscoach Joachim Löw verraste in de zomer van 2018 door Sané thuis te laten voor het WK. "Sané zorgt altijd voor vraagtekens", weet Hamann, die een verleden heeft bij Bayern München, Liverpool en Manchester City.

"Ik hoor vaak dat hij graag zijn eigen ding wil doen. Dat kun je je veroorloven als je de beste voetballer ter wereld bent. Als je dat niet bent, dan moet je werken voor het team. In Manchester volgde Sané de instructies van Guardiola niet op. Nadat hij een paar keer te laat kwam, zei Pep: nu is het genoeg."

Na de transfer van Sané naar Bayern München hoopte Hamann een 'nieuwe Sané' te zien. "Bayern heeft een sterke en ervaren spelersgroep, in tegenstelling tot Manchester City. Ik hoopte dat Manuel Neuer, Thomas Müller of Joshua Kimmich hem bij de hand zouden nemen en zouden zeggen: kijk uit jongen, zo werkt het hier, als je er niet in meegaat, is er geen plek voor jou. Maar als je zijn eerste drie maanden bekijkt, is er niets veranderd. Als Bayern morgen een Champions League-finale zou spelen, heeft Sané geen basisplaats."