VVV-Venlo verslaat nummer twee Keuken Kampioen Divisie en bekert verder

16-12-2020 18:25
9

VVV-Venlo heeft zich vrijwel probleemloos geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Almere City, de nummer twee uit de Keuken Kampioen Divisie, verloor op eigen veld met duidelijke cijfers: 1-4.

Het begon nog zo goed voor Almere, dat via een eigen goal van Roy Gelmi na tien minuten spelen op voorsprong kwam. Maar VVV, zonder topscorer Georgios Giakoumakis, hoefde niet te vrezen voor erger. Vito van Crooy maakte na een half uur gelijk en in de blessuretijd van de eerste zette Jafar Arias VVV op 1-2.

Kort na rust kreeg Almere een kans op de gelijkmaker, maar niet veel daarna volgde de 1-3 van Evert Linthort. Het leek de genadeklap voor Almere, dat nog wel kansen kreeg op een spannend slot. De thuisploeg rondde een strak uitgevoerde counter net niet strak genoeg af. Uit de tegenstoot besliste VVV de wedstrijd met de 1-4 van Arias.

De spelers van Almere en VVV vonden het na negentig minuten welletjes en gaven bij scheidsrechter Bas Nijhuis aan dat er geen blessuretijd bijgetrokken hoefde te worden.