PSV bekert verder na makkelijk gegeven penalty en wereldgoal Malen

16-12-2020 20:37 Laatste update: 20:58
125

PSV is door in de beker. De ploeg van Roger Schmidt worstelde lang met De Graafschap, maar is de gelukkige na een makkelijk gegeven penalty en een wondergoal van Donyell Malen: 1-2.

Schmidt besloot tegen De Graafschap om een aantal basisspelers rust te geven. Zo mochten Timo Baumgartl, Nick Viergever en Jorrit Hendrix weer eens in de basis beginnen. De Graafschap timmerde de defensie dicht en begon met vijf spelers.

PSV kon een klein overwicht in de eerste fase niet uitdrukken in doelpunten. Het kwam niet verder dan een kopbal van Timo Baumgartl. De Graafschap bleef daardoor gevaarlijk, verweerde zich kranig en nam daarna brutaal het initiatief op De Vijverberg. Een prachtige goal van Toine van Huizen van De Graafschap werd vanwege buitenspel afgekeurd. Daarna miste PSV drie opgelegde kansen op de 0-1.

Na rust eiste PSV op goedkope wijze de voorsprong op. Denzel Dumfries werd beloond met een penalty, maar uit de herhaling bleek dat de PSV-captain wel erg makkelijk ging liggen. Philipp Max mocht achter de bal staan en schoot de 0-1 binnen. Met een marge van één mocht De Graafschap nog altijd hopen op een verlenging. Het creëren van kansen bleek echter moeilijk voor de ploeg van Mike Snoei.

Maar ook bij PSV was het niet bepaald denderend. De wedstrijd werd beslist door Malen, die een paar minuten voor tijd vanaf een meter of 35 op heerlijke wijze binnenschoot. De treffer van Milan Hilderink (18) in de blessuretijd kwam te laat.