Ten Hag reageert op situatie-Promes: Het raakte ons allemaal, de hele kleedkamer

Ten Hag reageert op situatie-Promes: "Het raakte ons allemaal, de hele kleedkamer"

16-12-2020 20:51 Laatste update: 20:53
106

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft gereageerd op de situatie rond Quincy Promes. De afgelopen dagen ging het vrijwel alleen maar over de aanvaller van Ajax, omdat hij betrokken was bij een steekpartij. Promes zat de afgelopen dagen in de gevangenis.

"Dit raakte ons, mij ook. Het raakte ons allemaal, de hele kleedkamer", zegt Ten Hag voor de camera van FOX Sports. "Daar ben je van onder de indruk. Ik heb hem gesproken en met Quincy is het goed nu. Dit doet wat met een mens, maar ik heb hem nog niet heel uitgebreid gesproken. Alleen telefonisch. Morgen spreken we verder met hem en dan zien we hoe het ervoor staat."

Promes heeft Ten Hag verteld dat hij onschuldig is en niemand gestoken heeft. De Ajax-trainer gelooft hem op z'n woord. "Ja, natuurlijk. In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. We steunen hem, zo staat de hele kleedkamer erin. We zorgen dat we er voor hem zijn, maar hij moet zelf ook over de streep komen. Je bent altijd voetballer, ook als je buiten de poorten van Ajax bent. Dat gesprek zullen we met hem voeren. Er zullen meerdere gesprekken plaatsvinden, de directie heeft al met hem gesproken."

Ten Hag sluit niet uit dat Promes zondag alweer bij de selectie van Ajax zit voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag. "Dat is zeker mogelijk. Zoals ik al zei: als hij onschuldig is, is hij speler van ons. Wij zijn blij met hem. Maar ik moet hem wel nog uitgebreid spreken."