Volgende Eredivisie-club toont interesse in Te Wierik: 'Kan op huurbasis of vast'

Volgende Eredivisie-club toont interesse in Te Wierik: 'Kan op huurbasis of vast'

17-12-2020 08:52 Laatste update: 09:58
60

Mike te Wierik hoopt op een terugkeer naar de Eredivisie. De verdediger, die op een dood spoor zit bij Derby County na het ontslag van Phillip Cocu, kan kiezen uit meerdere clubs. Ook Fortuna Sittard heeft zich inmiddels bij het rijtje geïnteresseerde ploegen gevoegd.

Woensdag meldde RTV Noord al dat FC Groningen hoopt op een terugkeer van Te Wierik. Naast De Trots van het Noorden werden ook FC Utrecht en FC Twente genoemd als mogelijke bestemmingen. Hier kan een volgende club aan toegevoegd worden: Fortuna Sittard.

Harold Eijkelkamp, de zaakwaarnemer van Te Wierik, geeft aan dat de club uit Limburg interesse heeft getoond. De verdediger is nog in gesprek met Derby County over de mogelijkheden tijdens de volgende transferperiode. Eijkelkamp bevestigt de interesse van Groningen en Fortuna en geeft aan dat er nog een derde Nederlandse club in de race is. Het gaat daarbij niet om FC Twente of Heracles Almelo.

"Het zou mooi zijn als hij in januari een nieuwe club heeft", stelt Eijkelkamp in een korte reactie aan TC/Tubantia. "Dat kan op huurbasis, maar ook vast. Dat weten we nog niet. Eerst moeten we nog met Derby in de slag."