Bruggink raadt Ajax transfer af: 'Geen garantie, hij is vier jaar ouder hè'

Bruggink raadt Ajax transfer af: 'Geen garantie, hij is vier jaar ouder hè'

17-12-2020 12:15
76

Als Arnold Bruggink in de schoenen van Marc Overmars zou staan, maakt FC Twente-doelman Joël Drommel niet de overstap naar Ajax. Kjell Scherpen is niet minder, aldus de FOX Sports-analist.

Scherpen maakte woensdagavond in de krankzinnige bekerwedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht (5-4) zijn basisdebuut voor de Amsterdamse club. Bij de 3-4 van Moussa Sylla ging hij opzichtig in de fout. "Dat is klote aan keeper zijn", aldus Kenneth Perez. "Alle spelers maken zoveel fouten, maar hij maakt één grove fout. Dan ga je toch weer twijfelen."

Bruggink refereert vervolgens aan de uitspraken van Hans Kraay jr. over Drommel. Hij stelde onlangs dat Drommel op termijn de opvolger zal worden van Andre Onana bij Ajax. "Dit is een meetmoment voor zowel Scherpen als Drommel", reageert Bruggink. "Je hebt geen garanties: als je een jonge keeper neerzet, horen dit soort fouten erbij. Ook voor Scherpen."

Op de vraag van Perez of hij Drommel niet hoger inschat dan Scherpen, antwoordt Bruggink: "Nee, Drommel is vier jaar ouder hè. Drommel is fantastisch op dit moment, maar is toch ook geen garantie voor Ajax? Daar keepen is heel wat anders. Ajax heeft met Scherpen zelf een jonge, talentvolle keeper onder contract staan, een keeper van Jong Oranje."

"Als je technisch directeur bent, is het een héél lastige situatie", verplaatst Bruggink zich in Overmars. "Als je Onana kan verkopen voor veel geld en je kan echt een goede keeper van tien miljoen euro halen, dan doe je dat toch? Drommel kost drie miljoen. Dan liggen Scherpen en Drommel te dicht bij elkaar."