'Geen VAR bij Ajax - FC Utrecht, ik vond het echt heerlijk. Hopelijk snel eruit'

17-12-2020 12:41 Laatste update: 13:13
61

Mimoun Mahi is op z'n zachtst gezegd geen voorstander van de VAR. Bij de knotsgekke bekerwedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht (5-4) was er geen video-arbiter, tot blijdschap van de Utrecht-aanvaller.

Mahi opende na één minuut de score in de Johan Cruijff Arena en hoefde niet te vrezen dat zijn treffer werd afgekeurd. "Geen VAR, dat is ook wel een keer fijn", reageert hij voor de camera van FOX Sports. "Ik vond het echt heerlijk, man. Het voelt gewoon meer natuurlijk."

"Als je een doelpunt maakt, is het gewoon klaar", vervolgt Mahi, die vlak na rust opnieuw scoorde. "Ja, lekker. Hopelijk gaat die VAR snel eruit."

Toch had FC Utrecht na het laatste fluitsignaal wat te klagen: Mark van der Maarel schreeuwde in de laatste minuut moord en brand na een vermeende overtreding van Daley Blind, maar scheidsrechter Danny Higler vond het geen penalty. "Schiet mij maar lek", zei hij na afloop gedesillusioneerd.