Promes na gesprekken met Van der Sar, Overmars en Ten Hag terug bij Ajax

Promes na gesprekken met Van der Sar, Overmars en Ten Hag terug bij Ajax

17-12-2020 12:53 Laatste update: 13:04
230

Quincy Promes staat weer op het trainingsveld bij Ajax. De Amsterdamse club meldt dat de 28-jarige aanvaller na gesprekken met Edwin van der Sar, Marc Overmars en Erik ten Hag weer aansluit.

Promes voerde woensdag en donderdag gesprekken met de algemeen directeur, technisch directeur en trainer van Ajax. 'Na een afwezigheid van enkele dagen keerde Promes terug op het trainingsveld om de groepstraining te hervatten', meldt de club in een kort statement.

Zondagochtend werd Promes gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij, waarbij eind juli een familielid zwaargewond raakte. Hij ontkent elke betrokkenheid en werd na Ajax - FC Utrecht gesteund door onder meer Ten Hag, Zakaria Labyad en aanvoerder Dusan Tadic.

"Mijn hart breekt als ik zo'n boodschap krijg. Ook de spelers waren diep geraakt, dat was moeilijk", zei Ten Hag woensdagavond. "In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. We steunen hem, zo staat de hele kleedkamer erin."

Promes zat twee dagen in de gevangenis en werd dinsdag vrijgelaten door justitie. Hij blijft verdachte in de zaak. Promes is inzetbaar voor het eerstvolgende competitieduel van Ajax, zondag bij ADO Den Haag. Het is nog niet duidelijk of hij wordt opgenomen in de wedstrijdselectie.