'Kunstgras is funest geweest voor m'n knie, dat spookt geregeld door m'n hoofd'

'Kunstgras is funest geweest voor m'n knie, dat spookt geregeld door m'n hoofd'

17-12-2020 14:38
16

Sparta-doelman Tim Coremans hoopt vurig dat het kunstgras binnenkort uit Het Kasteel verdwijnt. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen scheurde hij de voorste kruisband in zijn knie af en Coremans wijst met de beschuldigende vinger naar de ondergrond.

Coremans raakte zes maanden geleden geblesseerd op de training. "Ik hoop echt dat Sparta snel weer op echt gras speelt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Want ik ben er vrij zeker van dat het kunstgras funest is geweest voor mijn knie. Mijn voet bleef als het ware stilstaan in het gras, dat vanwege de hitte die dag heel stroperig was."

"Dat beeld spookt nog geregeld door mijn hoofd, kan ik je zeggen, juist omdat het voor je gevoel zo'n zinloze blessure is. Je verstappen kan op natuurgras ook gebeuren, natuurlijk. Maar één ding weet ik zeker: dan was ik nooit tien maanden uit de roulatie geweest."

Coremans blikt terug op een jaar dat 'zwaar klote' was. Maar: "Ik geloof niet dat ik de enige op de wereld ben voor wie 2020 nou niet echt een heel fijn jaar was", voegt hij eraan toe. Zijn contract loopt over een halfjaar af. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet met dat aflopende contract bezig ben. Ik vind Sparta oprecht zo'n mooie en warme club."

"Neem alleen al de betrokkenheid van supporters, ploeggenoten en trainers, die steeds weer aan me vragen hoe het met me gaat. Dat doet me zó enorm goed. Elke vezel in mijn lichaam wil die mensen terugbetalen. Ik heb wat goed te maken; dat gevoel heb ik heel sterk. En daar knok ik elke dag vol enthousiasme voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s