Rechter beslist: lichaam Maradona moet bewaard blijven, crematie verboden

Rechter beslist: lichaam Maradona moet bewaard blijven, crematie verboden

17-12-2020 15:45 Laatste update: 15:55
25

Het lichaam van Diego Maradona moet bewaard worden, zo heeft een rechtbank in Buenos Aires besloten. Dit voor het geval dat er nog een keer DNA-onderzoek nodig is voor een vaderschapstest.

Volgens de advocaat van de Argentijn zijn er al DNA-monsters die bewaard worden. Toch besloot de rechter dat de familie niet mag overgaan tot crematie, zo meldt het ANP.

Het DNA van Maradona moet bewaard worden, omdat er zes mensen beweren dat Maradona hun biolgische vader is. Ze zijn niet erkend door Maradona. Een juridisch proces, met mogelijk ook DNA-onderzoek, moet uitwijzen of dat klopt. Maradona heeft in ieder geval vijf kinderen. Vier daarvan komen uit Argentinië en één in Italië. Maradona heeft hen wel erkend.

Eind vorige maand overleed Maradona op zestigjarige leeftijd na een hartaanval. Maradona is na zijn overlijden net buiten Buenos Aires begraven. Het overlijden van Pluisje zorgde voor mooie reacties uit alle hoeken van de voetbalwereld. Inmiddels heeft Napoli haar stadion vernoemd naar de legende.