Kluivert mogelijk niet meer in actie in 2020: 'Daarom hebben we hem gewisseld'

Kluivert mogelijk niet meer in actie in 2020: 'Daarom hebben we hem gewisseld'

17-12-2020 16:13 Laatste update: 16:19
9

De kans is aanwezig dat Justin Kluivert dit kalenderjaar niet meer in actie komt voor RB Leipzig. De 21-jarige vleugelaanvaller liep woensdag in het gewonnen uitduel met TSG Hoffenheim (0-1) een kuitblessure op.

Kluivert kwam meteen na de rust als invaller binnen de lijnen. Een kwartier voor het laatste eindsignaal moest hij zich alweer noodgedwongen laten vervangen.  "Justin kreeg een tik op zijn kuit", reageerde Leipzig-trainer Julian Nagelsmann na de wedstrijd tegenover persbureau DPA. "Hij kon daarna niet meer soepel bewegen. We hebben hem daarom weer gewisseld, omdat we geen risico wilden nemen."

Kluivert speelde dit seizoen twaalf wedstrijden voor Leipzig. Het gros van deze wedstrijden kwam hij als invaller binnen de lijnen. Kluivert maakte tot nu toe twee goals voor de formatie van Nagelsmann, tegen Manchester United en Bayern München. 

Voor Leipzig staan er nog twee wedstrijden op het programma in 2020. Zaterdag komt 1. FC Köln op bezoek en dinsdag spelen Die Roten Bullen een bekerwedstrijd tegen FC Augsburg.