Pionier NEC wil eind januari al publiek begroeten: 'Vertrouwen van de gemeente'

Pionier NEC wil eind januari al publiek begroeten: 'Vertrouwen van de gemeente'

17-12-2020 17:09 Laatste update: 17:51
28

Als het aan NEC ligt, zit er eind januari – na afloop van de onlangs afgekondigde lockdownperiode – weer publiek in De Goffert. De huidige nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie wil gaan experimenteren met de aanwezigheid van een beperkt aantal toeschouwers.

NEC wilde dit eigenlijk al op 8 januari doen, tijdens de eerste thuiswedstrijd van het jaar tegen Excelsior, maar zal nog eventjes geduld moeten hebben. Zoals het er nu naar uitziet, kan er pas op 29 januari tijdens NEC-Jong FC Utrecht getest worden. "We treffen aan alle kanten voorbereidingen", laat Luc te Riele, manager supporterszaken bij NEC, weten aan de Gelderlander. "Er is veel overleg met de KNVB en Fieldlabs én we staan in nauw contact met de gemeente. We voelen het vertrouwen vanuit de gemeente die ons een ontheffing moet geven."

Volgens het regionale medium zal De Goffert tijdens het experiment gevuld worden met 1500 toeschouwers, verdeeld over zes groepen van 250. Elk van de zes experimentgroepen heeft zijn eigen regels. Het ene tribunevak bestaat bijvoorbeeld uit toeschouwers die mondkapjes dragen, de andere uit fans die op anderhalve meter afstand van elkaar zitten.