Avonturier Maguire: 'Stel dat Frenkie zei: eerst dienstplicht. Heel normaal hier'

Avonturier Maguire: 'Stel dat Frenkie zei: eerst dienstplicht. Heel normaal hier'

17-12-2020 17:35
28

Barry Maguire speelde in Nederland voor FC Den Bosch, FC Utrecht, VVV-Venlo en TEC Tiel, probeerde het ook in Noorwegen en Ierland en is sinds januari 2019 actief in Singapore. De 31-jarige middenvelder uit Tiel heeft het goed naar zijn zin, maar heeft wel moeten wennen aan het niveau in zijn nieuwe werkomgeving.

Het voetbal in Singapore komt niet echt van de grond, stelt Maguire vast na twee jaar Geylang International. Talentvolle voetballers kiezen volgens hem vaker voor een academische carrière. "Sporten staat niet op nummer één, studeren wel", vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal. "Hier moet je goede cijfers halen. Negens en tienen. Een zesje is niet voldoende. Omdat hier zoveel grote bedrijven zitten en de druk wordt gelegd op carrière maken, haken talentvolle voetballers af."

Ook de dienstplicht is een factor: mannelijke inwoners van Singapore worden na het afronden van hun school opgeroepen voor de zogeheten National Service. "Er zijn echt wel jongens met talent, maar op achttienjarige leeftijd kunnen ze twee jaar niet spelen. Stel je voor dat Frenkie de Jong tegen Barcelona zei: even wachten, eerst mijn dienstplicht. Normaalste zaak van de wereld hier", aldus Maguire.