'Bram van Polen kan ook zeggen dat het over is tussen spelersgroep en trainer'

'Bram van Polen kan ook zeggen dat het over is tussen spelersgroep en trainer'

17-12-2020 18:11
36

John Stegeman moet hopen dat de spelers van PEC Zwolle nog met hem verder willen. Dat zegt Aad de Mos. De oefenmeester van PEC staat onder druk na de bekernederlaag bij Excelsior (2-0) en de hashtag #StegemanOut was dinsdagavond zelfs trending topic.

Met goede resultaten in de komende twee wedstrijden lijkt Stegeman het vege lijf voorlopig te kunnen redden, maar De Mos weet ook dat de voetbalwereld soms anders in elkaar zit. "Bram van Polen kan ook naar voorzitter Adriaan Visser stappen en zeggen dat het over is tussen hen en de trainer", zegt de analist tegen het Algemeen Dagblad. "Dan grijpt de voorzitter meteen in."

De Mos stelt dat er in Zwolle sprake is van een te hoog verwachtingspatroon. "Dan krijg je gemor, dus het is zaak voor Stegeman om snel punten te pakken. Het wordt alleen wel erg lastig, want hij kan in dit stadium niet ineens anders gaan spelen. Het lot ligt nu in de handen van de spelersgroep. En dat is heel gevaarlijk. Als de spelers van je af willen, kunnen ze je ook saboteren."

PEC is op dit moment de nummer elf in de Eredivisie. Het spel van de Blauwvingers is echter niet geweldig en de bekeruitschakeling tegen eerstedivisionist Excelsior doet pijn in Zwolle.