AD: geblesseerde Kökcü moet resterende Feyenoord-wedstrijden in 2020 overslaan

AD: geblesseerde Kökcü moet resterende Feyenoord-wedstrijden in 2020 overslaan

17-12-2020 19:21
67

Feyenoord zal tegen Vitesse en Heerenveen zonder Orkun Kökcü spelen. De middenvelder heeft op de training van de Rotterdammers een enkelblessure opgelopen en moet ongeveer anderhalve week rust houden.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Feyenoord komende zondag in Arnhem zonder Kökcü zal spelen en het ook op woensdag 23 december, thuis tegen SC Heerenveen, zonder de middenvelder met Turkse roots moet stellen. De 19-jarige spelmaker zal na de winterstop weer zijn rentree maken. Op 10 januari speelt de Stadionclub een uitwedstrijd bij stadgenoot Sparta.

De blessure komt niet heel gelegen voor Feyenoord. Leroy Fer is een mogelijke vervanger voor Kökcü, maar hij is pas net terug van een hamstringkwetsuur. Mark Diemers, Jens Toornstra en Joao Teixeira zijn wel fit.

Kökcü debuteerde in het seizoen 2018/2019 voor Feyenoord en kwam in dat seizoen tot elf wedstrijden voor de club. Afgelopen jaar speelde de in Haarlem geboren middenvelder 22 wedstrijden voor de Rotterdammers en dit seizoen stelde trainer Dick Advocaat hem ook al tien keer op in de Eredivisie.