Wiegman valt in de prijzen op FIFA-gala en wordt opnieuw trainer van het jaar

Wiegman valt in de prijzen op FIFA-gala en wordt opnieuw trainer van het jaar

17-12-2020 19:35 Laatste update: 19:45
30

Sarina Wiegman heeft de FIFA Women's Coach of the Year-award gewonnen. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen wint de prestigieuze prijs voor de tweede keer in haar loopbaan.

Vorig jaar werd Wiegman nog verslagen door Jill Ellis, die in 2019 wereldkampioen werd met Team USA, en ook in 2018 was ze de nummer twee. In 2017 won de Haagse de award wel al en dus mag ze deze prijs voor de tweede keer in haar prijzenkast zetten. Arséne Wenger maakte bekend dat de Nederlandse de prijs won.

In een reactie liet de Nederlandse trainster weten zeer vereerd te zijn met de trofee en bedankte ze al de mensen die op haar gestemd hadden, net als de trainers die haar geïnspireerd hadden. Daarbij had ze mooie woorden over voor mensen als Louis van Gaal, Andries Jonker en Wenger. Wiegman zal na de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo vertrekken uit Zeist en bij het Engelse nationale vrouwenteam aan de slag gaan.

De FIFA Men's Coach-award ging naar Jürgen Klopp, trainer van Liverpool. De Duitser won de prijs voor het tweede jaar op rij en troefde daarbij Hans-Dieter Flick en Marcelo Bielsa af.