Van Dijk wéér in FIFA Elftal van het Jaar, ook Messi voor de 14e keer geselecteerd

Van Dijk wéér in FIFA Elftal van het Jaar, ook Messi voor de 14e keer geselecteerd

17-12-2020 20:15 Laatste update: 20:27
30

Het Elftal van het Jaar van de FIFA en FIFPRO telt met Virgil van Dijk één Nederlander. Liverpool levert de meeste spelers af: vier in totaal. Vivianne Miedema staat in het Elftal van het Jaar bij de vrouwen.

Het FIFPRO World XI wordt jaarlijks bekendgemaakt. Naast Van Dijk stonden ook Matthijs de Ligt (Juventus) en Frenkie de Jong (FC Barcelona) in een lijst van in totaal 55 genomineerde spelers. Zij werden vorig jaar ook genomineerd en haalden het wereldelftal ook.

Nu is alleen Van Dijk opgenomen, samen met Liverpool-ploeggenoten Alisson Becker en Trent-Alexander arnold. Verder vinden we Sergio Ramos, Alphonso Davies, Joshua Kimmich, Kevin De Bruyne, Thiago Alcántara, Lionel Messi, Robert Lewandowski en Cristiano Ronaldo. Bayern München-verdediger Davies is de eerste Noord-Amerikaanse speler die het elftal haalt. Messi staat er voor de veertiende keer op rij in. 

The 2020 FIFPRO World XI: Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Ramos, Davies; Kimmich, De Bruyne, Alcantara; Messi, Lewandowski, Ronaldo

Ook voor Miedema is er goed nieuws. Ze werd topscorer in de Premier League als spits van Arsenal en heeft mede door die prestaties een plek in het elftal veroverd. Ook Megan Rapinoe en Pernille Harder zijn daarin te vinden.