Kraay jr. krijgt Promes-situatie mee tijdens FOX-uitzending: Ongemakkelijk

Kraay jr. krijgt Promes-situatie mee tijdens FOX-uitzending: "Ongemakkelijk"

17-12-2020 22:28
44

Hans Kraay jr. denkt te weten waarom Quincy Promes de afgelopen maanden slecht presteerde bij Ajax. De aanvaller werd afgelopen zondag opgepakt op verdenking van een steekpartij. Dat gebeurde in juli, maar kwam vorige week pas naar buiten.

Kraay jr. sprak na Ajax - PEC Zwolle (4-0) nog met Promes. Hij zei dat niemand zich zorgen hoefde te maken. Een dag later werd Promes opgepakt en werd het incident besproken bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. Misdaadverslaggever John van den Heuvel legde de situatie uit. "Ik vond het ongemakkelijk", zegt Kraay jr. bij Radio Veronica.

"Eigenlijk wilde ik het alleen maar over voetbal hebben, maar dit kregen we er gratis en voor niets bij. Op de avond daarvoor sprak ik hem nog heel lang. Hij zei dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Ik snap nu dat hij zijn hoofd niet volledig bij het voetbal had als je dit aan je hoofd hebt."

Ajax-trainer Erik ten Hag zei woensdag voor Ajax - FC Utrecht dat hij Promes steunt en dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. "Ik ben het niet vaak met trainers eens, maar ik denk wel dat dat de juiste reactie is van een trainer van Ajax", zegt Kraay jr.