'In België en Engeland ben ik bekender, maar Oranje zit nog steeds in mijn hoofd'

'In België en Engeland ben ik bekender, maar Oranje zit nog steeds in mijn hoofd'

Gepubliceerd: vrijdag 18 december 2020 om 07:33vr 18-12-2020 om 07:33

Laatste update: vrijdag 18 december 2020 om 09:24vr 18-12-2020 om 09:24

Arnaut Danjuma Groeneveld is nog steeds bezig met Oranje. De vleugelaanvaller van Bournemouth stelt goed in vorm te zijn en vindt het jammer dat dat in Nederland niet zo opvalt.

De voormalig aanvaller van NEC, die via Club Brugge bij Bournemouth terecht kwam, speelde al twee interlands. Daar bleef het bij. "Ik heb wel het gevoel dat ik uit beeld ben geraakt bij bepaalde mensen", zegt Danjuma tegen het Algemeen Dagblad. "Vorig jaar speelde ik gewoon in de Premier League, maar toen liep ik een blessure op. Ergens is het dan ook wel logisch dat de mensen je misschien alweer een beetje zijn vergeten."

Hoe anders is dat in Engeland en België. "Ik heb natuurlijk maar een korte periode in de eredivisie gespeeld en toen ben ik al naar België vertrokken", legt de rechtspoot van The Cherries uit. "In België en Engeland ben ik bekender dan in Nederland. Het komt op mij wel een beetje over alsof je in Nederland alleen wordt gewaardeerd als je in Nederland speelt."

Toch hoopt Danjuma nog altijd op een plekje in de EK-selectie. "Dat is iets wat ik nog steeds heel graag wil. Oranje zit in mijn hoofd, maar ik vraag me af of het gewaardeerd wordt wat ik over de grens laat zien. Ik heb de kwaliteiten voor Oranje, maar ik ben natuurlijk de bondscoach niet. Het EK, straks het WK, dat zijn dromen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws