'Crisisclub Schalke ontslaat trainer na elf wedstrijden en schuift Stevens door'

'Crisisclub Schalke ontslaat trainer na elf wedstrijden en schuift Stevens door'

18-12-2020 10:08 Laatste update: 12:10
72

Huub Stevens keert terug op de bank bij Schalke 04. Dat melden Duitse media. Schalke heeft vrijdagochtend trainer Manuel Baum op straat gezet en de 67-jarige Limburger gevraagd om het kalenderjaar af te maken.

Na het ontslag van David Wagner in september stapte Baum in, maar de 41-jarige trainer kreeg Schalke ook niet op de rails. Hij moet na elf wedstrijden zijn biezen pakken. Stevens zit naar alle waarschijnlijkheid in de laatste twee wedstrijden van 2020 op de bank.

Schalke heeft de trainerswissel nog niet bevestigd, maar gezaghebbende Duitse media als BILD, Kicker en Sport1 maken er melding van. De gevallen grootmacht uit Gelsenkirchen zit in een ongekende crisis en wacht al 28 (!) competitiewedstrijden op een overwinning. Met vier punten en een doelsaldo van 8-35 staat Schalke laatste in de Bundesliga.

Stevens maakte eerder bekend dat hij nooit meer trainer zal zijn, omdat zijn gezondheid dat niet toelaat. Toch stapt hij nu weer in om Schalke uit de brand te helpen. Hij was lid van de raad van commissarissen. Zaterdag zit Stevens voor het eerst op de bank tijdens Schalke - Arminia Bielefeld.