'Ze vinden het onbegrijpelijk dat ik bij NAC blijf,  ik was transfervrij geweest'

'Ze vinden het onbegrijpelijk dat ik bij NAC blijf, ik was transfervrij geweest'

Gepubliceerd: vrijdag 18 december 2020 om 10:32vr 18-12-2020 om 10:32

Nick Olij zette deze week zijn krabbel onder een contract tot medio 2023 bij NAC Breda, terwijl in de zomer transfervrij was geweest als de club niet zou promoveren. Het is een bewuste keuze, verklaart de 25-jarige keeper aan BN DeStem.

"Stabiliteit en zekerheid vind ik belangrijk. Dat zorgt voor rust in mijn hoofd", vertelt hij. "Ik heb ook te maken met mijn vrouw en mijn pasgeboren zoontje. Het kan altijd dat ik verkocht wordt volgend jaar. Dat is niet uit te sluiten en vrij normaal in de voetbalwereld. Maar wat er ook gebeurt, voor de komende drie jaar weet ik in ieder geval waar ik aan toe ben."

"Als NAC niet promoveert en ik had niet verlengd, was ik transfervrij. Klopt. Maar wat als er geen club komt? Geld is niet mijn belangrijkste drijfveer, maar ik heb wel een gezin te onderhouden. Daar voel ik mij verantwoordelijk voor. Met een kleine zie je alles heel anders: alles staat in het teken van hem. Ik denk aan de toekomst van mijn zoontje en mijn partner."

Olij stond afgelopen zomer in de belangstelling van Sparta, maar een transfer bleef uit. "Sommige mensen vinden het onbegrijpelijk dat ik bij NAC blijf, omdat ik een andere stap had kunnen maken. De belangstelling in de zomer viel op zich wel mee. Mijn zaakwaarnemer heeft gesprekken gehad met Sparta, maar ze wilden niet betalen. En NAC wilde mij niet laten gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws