De Telegraaf: Valencia meldt zich bij Ajax, zaakwaarnemer bevestigt interesse

De Telegraaf: Valencia meldt zich bij Ajax, zaakwaarnemer bevestigt interesse

18-12-2020 10:51 Laatste update: 11:03
124

Transfernieuws van De Telegraaf: Valencia heeft zich bij Ajax gemeld voor Edson Álvarez. De Spaanse club wil de Mexicaanse international voor de rest van het seizoen huren met een optie tot koop.

Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen bevestigt de belangstelling van Valencia voor Álvarez, maar onthoudt zich tegenover De Telegraaf van commentaar. Álvarez wil zelf graag naar Valencia. De international van Mexico heeft een bijrol in Amsterdam en mist zijn familie.

Wedden

Meer odds

Álvarez begon het seizoen als basisspeler, maar houdt na de terugkeer van Davy Klaassen voornamelijk de bank warm. Ajax betaalde vorig jaar nog vijftien miljoen euro voor hem aan Club América. Erik ten Hag gebruikte hem als centrale verdediger en verdedigende middenvelder.

"Het komt bij Ajax regelmatig voor dat we winnen en ik tevreden van het veld stap en het gevoel heb dat ik uitstekend heb gespeeld. Toch hoor ik vanuit de buitenwereld dan kritische geluiden", vertelde Álvarez begin november nog aan Ajax Life. "Kennelijk verwachten mensen iets van me wat ik niet kan bieden."

Álvarez staat bij Ajax nog drieënhalf jaar onder contract. Het is de vraag of Ajax akkoord gaat met het huurvoorstel van Valencia. De club zet hoogstwaarschijnlijk in op een hoge transfersom en kan elke speler goed gebruiken door het overvolle speelschema.