Schalke bevestigt trainerswissel: Stevens weer 'Feuerwehrmann' in Gelsenkirchen

Schalke bevestigt trainerswissel: Stevens weer 'Feuerwehrmann' in Gelsenkirchen

18-12-2020 12:26 Laatste update: 12:35
32

Het is officieel: Huub Stevens vervangt Manuel Baum als trainer van Schalke 04. De 67-jarige Limburger zit in de laatste twee wedstrijden van 2020 op de bank.

Baum is met onmiddellijke ingang ontslagen, nadat hij Schalke ook niet op de rails kreeg: de traditieclub uit Gelsenkirchen wacht al 28 (!) competitiewedstrijden op een overwinning. Stevens neemt nu het stokje over. Hij leidt de ploeg tegen Arminia Bielefeld (Bundesliga) en SSV Ulm (DFB Pokal). Mike Büskens wordt zijn rechterhand.

"De thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld is van enorm belang voor onze club", verklaart sportief directeur Jochen Schneider. De midweekse nederlaag tegen SC Freiburg (0-2) was de druppel voor de clubleiding. "Het team heeft een nieuwe impuls nodig. We vertrouwen erop dat Stevens en Büskens het voor elkaar krijgen om het team weer succesvol te laten zijn."

Stevens neemt voor de vierde keer de verantwoordelijkheid bij Schalke. Hij was eerder van 1996 tot 2002 en 2011 tot 2012 trainer van de gevallen grootmacht, terwijl de Limburger in het seizoen 2018/2019 ook al eens 'Feuerwehrmann' was. De fans van Schalke verkozen hem als coach van de eeuw. Sinds 2018 is Stevens lid van de raad van commissarissen.

Eind oktober herhaalde Stevens nog dat hij écht gestopt was als trainer. "Ik ben officieel gestopt, ga daar maar van uit", liet hij weten bij het FOX Sports-programma Goedemorgen Eredivisie. "Ik kan het ook niet meer en ik wil het ook niet meer. Toen ik anderhalf jaar geleden bij Schalke instapte, pff.."