Huntelaar moet 'cirkel rond maken': 'Niet terug naar Heerenveen, het is aan hem'

Huntelaar moet 'cirkel rond maken': 'Niet terug naar Heerenveen, het is aan hem'

18-12-2020 12:39
56

De naam van Klaas Jan Huntelaar zingt rond bij De Graafschap. Afgelopen weekend maakte de 37-jarige spits van Ajax bekend dat hij van plan is aan het einde van het seizoen te stoppen, maar trainer Mike Snoei ziet hem graag terugkeren op De Vijverberg.

"Binnen de Ajax-organisatie heb ik een paar contacten en daar begrijp ik dat hij niet fit is, maar megafit. Hij traint nog alles. Dan is het heel zonde om de schoentjes al op te hangen", zegt Snoei tegen Omroep Gelderland. "Het allerleukste is namelijk om zo lang mogelijk zelf te voetballen. En dan vind ik niet dat hij moet teruggaan naar een club als Heerenveen. Dan zou je de cirkel rond moeten maken. Maar het woord is uiteraard aan Klaas Jan zelf om dit te beslissen."

Snoei onthult dat De Graafschap vorig seizoen al serieus werk maakte van een terugkeer van Huntelaar. "Daar hebben we het over gehad met elkaar en dan praat je daarover hoe je dat kunt invullen. Dan denk je stiekem aan de combinatie met Ralf Seuntjens. Twee gelouterde en geraffineerde spitsen. Daar zet je dan met snelheid omheen. Ga dat maar oplossen als tegenstander. Alleen moet je hem dan wel het Eredivisie-podium bieden en niet de Eerste Divisie aandoen."

Rond de bekerwedstrijd tussen De Graafschap en PSV sprak algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp zich ook al uit over een mogelijke terugkeer van Huntelaar. De oud-spits van Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 is een geboren Achterhoeker en speelde jarenlang in de jeugdopleiding van De Graafschap, totdat hij op jonge leeftijd werd weggeplukt door PSV. In 2003 speelde hij nog een half seizoen op huurbasis in Doetinchem.