Xavi lijkt zich met statement terug te trekken als opvolger Koeman bij Barcelona

Xavi lijkt zich met statement terug te trekken als opvolger Koeman bij Barcelona

18-12-2020 13:26
39

Xavi Hernández lijkt zich terug te trekken als kandidaat-opvolger van Ronald Koeman bij Barcelona. In een open brief laat hij weten nog zeker twee jaar in Qatar actief te blijven.

Victor Font, één van de belangrijkste presidentskandidaten voor de Barca-verkiezingen op 24 januari, schermde de laatste maanden nadrukkelijk met Xavi. De veertigjarige clubicoon zou Koeman zo snel mogelijk moeten opvolgen, maar dat plan krijgt vrijdag een fikse deuk.

Wedden

Meer odds

'Ondanks dat het later misschien tijd wordt om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten, ben ik voor nu volledig gefocust op het genieten van de tijd die mij hier nog rest en wil ik de kans grijpen om een kleine rol te spelen in de spannende reis van Qatar naar het WK van 2022', schrijft Xavi.

Spaanse media zien het als een duidelijk signaal dat Xavi geen aanstalten maakt om terug te keren naar Barcelona. Koeman, die voor twee jaar heeft getekend, zit daardoor weer wat steviger in het zadel. Eerder dit jaar werd Xavi ook al nadrukkelijk genoemd bij Barcelona, maar toen vond hij het te vroeg.