AZ-international: 'Dat is balen, ik heb laten zien dat ik in basis hoor te staan'

AZ-international: 'Dat is balen, ik heb laten zien dat ik in basis hoor te staan'

18-12-2020 13:52
34

Zakaria Aboukhlal wil na zijn interlanddebuut voor Marokko ook een basisplaats veroveren bij AZ. De twintigjarige aanvaller merkt dat zijn status is veranderd nu hij international is.

"Er wordt ineens anders naar je gekeken, dat voel je wel", zegt Aboukhlal tegen het Noordhollands Dagblad. "Mensen verwachten meer. Ook bij AZ, ja. Dan is het balen als je geen basisplek hebt." Dat is dan ook zijn grote doel voor dit seizoen, maar daarvoor moet hij wel toptalenten Myron Boadu en Calvin Stengs en aankoop Jesper Karlsson uit het team spelen.

"De laatste tijd heb ik een paar kansen gekregen in de basis. Toen heb ik het ook wel laten zien dat ik in de basis hoor te staan", meent de buitenspeler, die vorig weekeinde tegen FC Twente (1-3 winst) aan de aftrap verscheen na een roerige week. "Trainer weg, meteen verliezen van FC Groningen, domper in Europa League en dan toch winnen van een goeie ploeg."

Die zege was ook noodzakelijk, meent Aboukhlal. "We moesten winnen om te blijven meedoen om het kampioenschap." De Alkmaarders staan op dit moment zevende in de Eredivisie met een achterstand van tien punten op koploper Ajax. Wel heeft AZ nog een duel tegoed.