'Kijk niet over wedstrijd heen, krijgen eerst ploegje uit Amsterdam op bezoek'

'Kijk niet over wedstrijd heen, krijgen eerst ploegje uit Amsterdam op bezoek'

18-12-2020 18:33
55

ADO Den Haag kan een driepunter zeer goed gebruiken in de strijd tegen degradatie, maar neemt het aankomend weekend op tegen het Ajax van Erik ten Hag. Ruud Brood denkt dat er wat mogelijk is tegen de Amsterdammers, maar kijkt ook alvast naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle van volgende week.

"Ik kijk niet over de wedstrijd heen", vertelt Brood met een lach in gesprek met het clubkanaal van ADO. "We krijgen eerst nog een ploegje uit Amsterdam op bezoek. Een tegenstander van formaat natuurlijk. Ajax speelt het beste voetbal in de Eredivisie. Ze vallen altijd met vijf, zes man tegelijk aan. Dat zie je niet vaak meer. Ik vind het niet zo gek dat je je wat aanpast aan zo'n tegenstander, ik vind dat je je altijd aan moet passen tegen een grote tegenstander. Niet te veel, maar een nuance kan altijd."

Brood heeft het strijdplan met zijn ADO al klaarliggen. "Je kunt altijd stunten als zij wat laten liggen. Zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven is een doel, je hebt al vaker gezien dat Ajax dit soort wedstijden snel wil beslissen. We gaan ons niet bij voorbaat neerleggen bij een nederlaag, zo werkt het niet."

De oefenmeester van ADO wil dat zijn spelers positief blijven, ook na een nederlaag. "Spelen tegen Ajax is gewoon moeilijk, maar je moet in je lijf hebben dat je er alles aan wil doen. We moeten ook na een eventuele tegenslag bij elkaar blijven. Dat is niet alleen belangrijk om met een goed gevoel van het veld te stappen, maar ook richting de volgende wedstrijd"