Emmen moet wachten op eerste overwinning: duel met twee gezichten tegen PEC

18-12-2020 21:50
45

Het is FC Emmen weer niet gelukt een wedstrijd te winnen in de Eredivisie. Op bezoek bij PEC Zwolle lagen er in de eerste helft voldoende kansen, maar in het tweede bedrijf nam PEC het initiatief over. Doelpunten zagen we niet in Zwolle: 0-0.

De wedstrijd tussen PEC en Emmen was een belangrijke in de strijd tegen degradatie. De thuisploeg leek echter niet helemaal wakker in de eerste helft. Emmen creëerde een aantal prima kansen, terwijl PEC gezapig voor de dag kwam. Glenn Bijl was het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet vond het doel van PEC niet. Wel zagen we twee blessures: Slobodan Tedic (PEC) en Lentini Caciano (Emmen) moesten het veld noodgedwongen verlaten.

In de tweede helft kwam er een totaal ander PEC voor de dag, terwijl Emmen er juist niet meer aan te pas kwam. Kenneth Paal kreeg een uitgelezen kans om zijn ploeg de winst te bezorgen, maar de PEC-back schoot een vrije trap randje zestien over het doel van Emmen-keeper Dennis Telgenkamp, die zijn rentree maakte onder de lat. Felix Wiedwald nam plaats op de bank.

Zwolle stijgt door het gelijke spel één plek en staat op dit moment op een tiende plaats in de Eredivisie. Dat zegt dit seizoen echter maar weinig: de ploeg uit Zwolle staat slechts vijf punten voor op nummer zestien Willem II. Voor Emmen is er flink werk aan de winkel. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft na dertien wedstrijden nog steeds geen overwinning geboekt en staat op vijf punten.