Ronald Koeman trots door cadeau Groningen: 'Hij verdient dat ook, vind ik'

Ronald Koeman trots door cadeau Groningen: 'Hij verdient dat ook, vind ik'

19-12-2020 09:07 Laatste update: 12:00
17

FC Groningen laat op 16 juni 2021 een standbeeld van Martin Koeman plaatsen voor het Hitachi Capital Mobility Stadion. Op die dag bestaat de club vijftig jaar. Het beeld komt naast dat van een ander clubicoon: Tonny van Leeuwen. 

De vader van Ronald en Erwin Koeman overleed op 18 december 2013 aan de gevolgen van hartfalen. Hij was vanaf 1963 in diverse functies een halve eeuw verbonden aan GVAV en FC Groningen.

"Het is vandaag exact zeven jaar geleden dat onze vader overleed", reageert de huidig trainer van FC Barcelona op de website van FC Groningen. "Dit blijft een emotionele dag voor ons. We missen hem nog altijd iedere dag en wat is het dan fantastisch dat er nu een standbeeld van hem bij het stadion komt te staan. Indrukwekkend. Hij verdient dat ook, vind ik. Ik weet zeker dat hij van bovenaf meekijkt en hier heel trots op is. De hele familie Koeman heeft zich altijd heel welkom gevoeld bij de club. De binding is altijd gebleven."

"De familie Koeman is trots en vereerd en dat de club een standbeeld van onze vader cadeau doet aan de supporters. Het is een geweldig eerbetoon en een eeuwig aandenken aan onze vader van zijn club", voegt Erwin Koeman toe.