De stap van Feyenoord naar Bayern München was de beste keuze die ik ooit maakte

"De stap van Feyenoord naar Bayern München was de beste keuze die ik ooit maakte"

19-12-2020 09:38
96

Joshua Zirkzee komt dit seizoen nog niet in de plannen voor bij Bayern München, maar hij staat nog volledig achter zijn keuze voor de Duitse topclub. Onder meer Marco van Basten uitte al eens kritiek op zijn vroege vertrek bij Feyenoord.

Volgens Van Basten had Zirkzee nu al een jaar in de spits kunnen staan bij Feyenoord. "Dat is zijn mening. Iedereen mag die hebben. Ik vind dat ik heel goed met kritiek omga. Meestal hoor ik aan wat er over me wordt gezegd en weet ik waar ik wel en niet naar moet luisteren", reageert de negentienjarige aanvaller in gesprek met ELF Voetbal.

"Ik hoef Van Bastens mening niet te veranderen", vervolgt Zirkzee. "De stap van Feyenoord naar Bayern München was de beste keuze die ik ooit maakte. Niet alleen op het veld maar ook daarbuiten ben ik volwassener geworden. In de zomerse transferperiode was er sprake van dat ik verhuurd zou worden. Ik vind het niet jammer dat het er niet van is gekomen. Bij Bayern kan ik me erg goed ontwikkelen en ik wil mijn minuten hier blijven maken."

Dit seizoen deed Bayern-coach Hansi Flick pas 92 minuten een beroep op Zirkzee in de Bundesliga. "Concurrentiestrijd is hier altijd. Daar moet ik mee omgaan. Ik wil mezelf weer bewijzen aan de trainer."