Andere verklaring voor vormcrisis Jörgensen: 'Dan zie ik hem in zijn eentje staan'

Andere verklaring voor vormcrisis Jörgensen: 'Dan zie ik hem in zijn eentje staan'

19-12-2020 13:06
34

Karim El Ahmadi gelooft niet dat Nicolai Jörgensen het scoren is verleerd. De voormalig middenvelder van Feyenoord ziet dat blessures de 29-jarige Deen ver hebben teruggeworpen, maar hij stipt ook een tactisch verschil aan.

El Ahmadi was net als Jörgensen basisspeler in het kampioensjaar. "Onder Gio (Van Bronckhorst, red.) speelden we hoger, zetten we vaak snel druk op de tegenstander. Nico had meer mensen om zich heen", zegt hij in De Telegraaf. "Bij Dick (Advocaat, red.) zakt het team veel terug, het middenveld staat dicht bij de verdediging en dan zie ik Nico in z'n eentje voorin staan."

Volgens El Ahmadi heeft de spits behoefte aan steun. "Er moeten mensen om hem heen spelen. In het kampioensjaar was Dirk Kuyt de grote bliksemafleider. Later had hij Robin van Persie om hem heen. En nu? Het zou goed zijn als Jens Toornstra gewoon op tien gaat spelen. Die stond er eerst naast, daarna stond hij op een controlerende positie, maar ik houd van Jens als hij er steeds overheen komt. Ik denk dat dan ook de vorm bij Nico terugkomt."

De Marokkaan stelt dat Jörgensen heel goed in de groep lag bij Feyenoord. "Hij had samen met Dirk als enige ervaring in kampioen worden. Wij kenden dat gevoel en die spanning niet. Toen we met 3-0 verloren bij Excelsior was iedereen van slag. Nico sprak de groep toe. 'Jongens, we gaan echt wel kampioen worden. Maak je niet druk'. Hij en Dirk hadden in die fase een grote rol."