Álvarez-info Spaan: 'Nog lang niet rond. Ajax wil dat erin hebben, gebeurt niet'

Álvarez-info Spaan: 'Nog lang niet rond. Ajax wil dat erin hebben, gebeurt niet'

19-12-2020 16:56 Laatste update: 17:27
55

Henk Spaan vindt het zonde dat Edson Álvarez waarschijnlijk vertrekt bij Ajax. De Mexicaan is ontevreden in Amsterdam. Niet alleen omdat hij zijn vriendin en dochtertje niet bij zich heeft, vooral omdat hij niet speelt onder Erik ten Hag.

Het zou Álvarez steken dat zijn vriendin Sofia en dochtertje Valentina na vijftien maanden nog steeds niet welkom zijn in Nederland. Volgens De Telegraaf verwijt hij het Ajax. "Ik denk dat Overmars dacht: daar hebben wij andere mensen voor in dienst. Bijvoorbeeld een elftalbegeleider, of iemand die ervoor is aangesteld om buitenlandse spelers te begeleiden", zegt Spaan bij NH Sportcafé. "Toevallig weet ik dat er door Ajax weinig is gedaan om de procedure bij het IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst, red.) te bespoedigen."

De gezinssituatie is voor Álvarez niet de belangrijkste reden om te vertrekken bij Ajax, zegt Spaan. "Nu lees je in de pers dat hij weg wil vanwege zijn gezinssituatie. Dat is voor een deel waar, maar het allerbelangrijkste is dat hij weg wil omdat hij geen basisplaats heeft. Dit is een grote ster in Mexico die al veel interlands heeft gespeeld, ook op het WK."

"Hij vindt dat hij niet goed is gebruikt en op waarde is geschat", vervolgt Spaan. "Hij is gekocht als centrale verdediger. Daarna gebeurde er niets. Vorig jaar had hij wel wat basisplaatsen als rechtshalf, maar het is iemand die met de punt naar achteren moet spelen op het middenveld, of als rechter centrale verdediger. Het is gewoon echt een goede speler."

Spaan vindt dat Ten Hag niet het optimale uit Álvarez heeft gehaald. "Hij oogt slungelig, heeft een niet echt verfijnde motoriek en velen zeggen dat zijn handelingssnelheid te laag ligt. Ik waag te betwijfelen of die lager ligt dan die van Davy Klaassen. Het ziet er iets anders uit. Een van de redenen dat hij goed speelde tegen FC Utrecht, is omdat hij voortdurend werd aangespeeld door Blind. Die zocht altijd Gravenberch of de nummer tien. Ik heb het geteld: Blind heeft negen keer de bal aan Álvarez gegeven. Dat was hiervoor niet het geval."

Belangstelling Valencia
Valencia zou geïnteresseerd zijn in Álvarez. Volgens de informatie van Spaan is het 'nog lang niet rond'. "Valencia heeft geen geld. Dus een optie tot koop? Natuurlijk, maar dat is op papier. Er komt absoluut geen gedwongen optie tot koop, daar hebben ze het geld niet voor. Ajax wil hem wel verhuren, maar eigenlijk een gedwongen optie tot koop erin hebben. Dat gebeurt niet. Maar als ze hem houden, zitten ze met een hele ontevreden bankzitter."