Manchester City maakt het zichzelf te moeilijk, maar verlaat St. Mary's met zege

Manchester City maakt het zichzelf te moeilijk, maar verlaat St. Mary's met zege

19-12-2020 17:54 Laatste update: 17:55
1

Manchester City heeft na twee teleurstellende resultaten tegen Manchester United en West Bromwich Albion de aansluiting met de Premier League-top hervonden. Het verrassend sterk presterende Southampton begon als nummer drie aan de wedstrijd en had over nummer twee Tottenham Hotspur heen kunnen springen: The Citizens verlieten St. Mary's echter met de drie punten.

De enige treffer van de middag werd na een kwartier spelen aangetekend door Raheem Sterling. Bernardo Silva en Kevin De Bruyne zetten de aanval op aan de rechterkant, waarna Sterling de afgemeten voorzet van De Bruyne op waarde schatte: 0-1.

The Saints kwamen deze vroege klap niet meer te boven, maar verzetten zich met hand en tand. Theo Walcott kreeg voor rust de grootste kans, maar de routinier slaagde er niet in om doelman Ederson te verschalken. Manchester City hervond zichzelf na de rust, maar Ferrán Torres, Silva, De Bruyne, Ilkay Gündogan én Riyad Mahrez misten uitgelezen kansen op de 0-2. Doordat Manchester City verzuimde de genadeklap uit te delen, bleef het nog lang spannend. Manchester City trok de zege echter over de streep.

De mannen van Pep Guardiola komen op één punt van Southampton en staan voorlopig samen met Everton en Manchester United op plek vijf. Beide clubs komen later dit weekend echter nog in actie.