LIVE-discussie: Elia weer op Utrecht-bank, noodgedwongen wijziging bij Fortuna

LIVE-discussie: Elia weer op Utrecht-bank, noodgedwongen wijziging bij Fortuna

19-12-2020 20:09
32

FC Utrecht en Fortuna Sittard sluiten de zaterdagavond in de Eredivisie af. De ploeg uit de Domstad doet dat zonder Eljero Elia in de basis: René Hake geeft de voorkeur aan Moussa Sylla, die tegen Ajax nog trefzeker was. Fortuna Sittard moet het doen zonder de geschorste Lazaros Rota.

Utrecht-coach Hake moet een noodgedwongen wijziging doorvoeren na het bekerduel met Ajax van afgelopen woensdag. Doelman Maarten Paes heeft nog teveel last van de botsing met ploeggenoot Django Warmerdam. Hierdoor maakt Eric Oelschlägel zijn basisdebuut in de Eredivisie. Elia neemt weer plaats op de bank en wordt vervangen door Sylla.

Fortuna moet het doen zonder de geschorste Rota, die tegen Heracles Almelo zijn vijfde gele kaart pakte van dit seizoen. Daar staat de terugkeer van Zian Flemming tegenover, die de wedstrijd van vorige week vanwege fysieke klachten aan zich voorbij moest laten gaan.

De opstellingen:
FC Utrecht: Oelschlägel; Van der Maarel, St. Jago, Hoogma, Warmerdam; Van Overeem, Van de Streek, Ramselaar; Kerk, Mahi, Sylla.

Fortuna Sittard: Van Osch; Angha, Rienstra, Janssen, Cox; Seuntjens, Flemming, Tekie; Semedo, Polter, Hansson.