Drama voor Bosz en Leverkusen: Bayern 'Herbstmeister' na late goal Lewandowski

19-12-2020 20:27 Laatste update: 20:29
28

Bayer Leverkusen leek lang als Herbstmeister de winterstop in te gaan, maar Robert Lewandowski verpestte de avond voor de ploeg van trainer Peter Bosz. De Poolse spits schoot zijn ploeg in de absolute blessuretijd van de wedstrijd naar de overwinning: 1-2.

Leverkusen kende een heerlijke start van de wedstrijd in de eigen Bayer Arena. Na ongeveer een kwartier volleerde Patrik Schick de bal heerlijk achter een kansloze Manuel Neuer, na een goed uitgespeelde hoekschop. De aanvaller van de thuisploeg raakte de bal perfect.

Een heel enerverende eerste helft was het na het doelpunt van Schick echter niet. Beide ploegen speelden afwachtend en Leverkusen was blij met de voorsprong. Bayern drukte het gaspedaal voor rust nog wel even in en dat leverde meteen de gelijkmaker op. Wie anders dan Robert Lewandowski zorgde voor de 1-1, waarbij Leverkusen-keeper Lukás Hrádecký er allesbehalve goed uitzag. De goalie ging zeer klungelig onder een voorzet van Thomas Müller door.

In de tweede helft was het Bayern dat op zoek ging naar de overwinning, terwijl Leverkusen er alles aan deed om het gelijkspel over de streep te trekken. Invaller Jamal Musiala was dichtbij de 1-2: hij mikte zijn inzet van net buiten het strafschopgebied op de paal van het Leverkusen-doel.

Vlak voor tijd deelde Lewandowski een flinke dreun uit aan Leverkusen, door alsnog de 1-2 binnen te schieten na een vreselijke fout van verdediger Jonathan Tah. Hierdoor gaat Bayern over Leverkusen heen op de ranglijst en is het Herbstmeister van de Bundesliga.