Zwaarbevochten driepunter voor Twente na lading gemiste kansen tegen VVV

19-12-2020 20:40 Laatste update: 20:41
35

FC Twente maakte het zichzelf onnodig moeilijk op bezoek bij VVV-Venlo, maar de drie punten gaan wel mee terug naar Enschede. De ploeg van trainer Ron Jans kwam op een 0-2 voorsprong, maar had veel verder weg kunnen lopen bij de tegenstander. Evert Linthorst bracht de spanning terug met de 1-2, maar daar bleef het bij in Venlo.

Twente staat erom bekend uit de startblokken te schieten wanneer het eerste fluitsignaal heeft geklonken en dat was zaterdagavond niet anders. De ploeg dacht al na één minuut spelen de voorsprong te pakken, maar het doelpunt van Danilo werd afgekeurd vanwege een lichte overtreding van Vaclav Cerny.

Het was een duidelijk signaal van Twente, dat VVV ver terug wist te drukken op eigen helft. Het resulteerde niet veel later in de eerste treffer van de wedstrijd. Danilo kreeg alsnog een doelpunt achter zijn naam: hij schoot de bal beheerst in de verre hoek achter VVV-keeper Thorsten Kirschbaum.

Na de rust ging Twente vrolijk verder met het creëren van kansen. Luka Ilic bracht op prachtige wijze de 0-2 op het scorebord voor de ploeg van Jans. Hij probeerde het eens van afstand en vond de bovenhoek van het VVV-doel. Zeven minuten later bracht Linthorst de spanning echter weer helemaal terug in de wedstrijd door de 1-2 te maken.

Twente wilde de nipte voorsprong over de streep trekken in De Koel, maar VVV-topschutter Giorgios Giakoumakis dook nog één keer op voor het doel van Joël Drommel. De Griekse spits raakte de bal echter niet goed: zijn schot verdween voorlangs.

Door de overwinning weet Twente dat het ook na dit weekend op de zesde plaats staat in de Eredivisie. De ploeg heeft 24 punten behaald uit 13 wedstrijden. VVV staat net buiten de gevarenzone op de vijftiende plaats, maar Willem II en ADO Den Haag kunnen de ploeg van trainer Hans de Koning nog passeren dit weekend.