KNVB niet blij met wandeling Poldervaart op Het Kasteel: excuses van FC Groningen

KNVB niet blij met wandeling Poldervaart op Het Kasteel: excuses van FC Groningen

19-12-2020 20:45
26

FC Groningen-assistent Adrie Poldervaart baarde tijdens het uitduel met Sparta opzien door zijn dug-out te verlaten en naar de overzijde van Het Kasteel te wandelen. Hoofdtrainer Danny Buijs kon er wel om lachen, maar de KNVB tikte Poldervaart op de vingers.

Poldervaart verliet namelijk zijn coachvak tijdens de wedstrijd – wat reglementair niet toegestaan is – én droeg geen mondkapje, in tegenstelling tot de toegestroomde stewards in het Sparta-stadion. "Dit kan niet de bedoeling zijn. Het kan niet zo zijn dat er op zo'n manier gebruik kan worden gemaakt van de lege stadions", wordt een woordvoerder van de voetbalbond geciteerd door De Telegraaf. "De hoofdcoach moet te allen tijde het grootste deel van de wedstrijd coachen vanuit het coachvak."

De voetbalbond heeft al contact gehad met FC Groningen: de huidige nummer vijf van de Eredivisie heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, voegt de KNVB-woordvoerder hieraan toe. Mogelijk krijgt het incident nog een staartje, in de vorm van een zaak voor de aanklager betaald voetbal.