Dansende Cerny: 'Ik was goed met iedereen bij Utrecht, maar er was dat iets...'

Dansende Cerny: 'Ik was goed met iedereen bij Utrecht, maar er was dat iets...'

19-12-2020 21:37
25

Vaclav Cerny gooide er zaterdag tegen VVV-Venlo een dansje uit, samen met Danilo en Queensy Menig, de andere twee leden van het gevreesde aanvalstrio van FC Twente. De Tsjech heeft een moeizaam seizoen bij FC Utrecht achter de rug, maar is volledig opgeleefd in Enschede.

De van FC Utrecht gehuurde buitenspeler tekende in De Koel voor alweer zijn zesde assist van het seizoen en staat bovendien al op vier treffers. Cerny voelt zich als een vis in het water bij zijn tijdelijke werkgever, liet hij na de wedstrijd tegen VVV weten aan FOX Sports. "Het totale plaatje, het team, het gevoel vanaf het begin... Of ik me thuis heb gevoeld bij FC Utrecht? Ik probeerde het wel, zeker. Het team was hecht en ik was goed met iedereen. Maar er was dat iets..."

Dat 'iets' – waar Cerny niet dieper op in wil gaan – is er dus wel bij FC Twente. "Ik voel me zó lekker nu! Ik ben gewoon blij dat ik weer kan voetballen. Het besef is er, dat ik het weer kan laten zien", aldus Cerny, die perfect is ingespeeld op zijn maatjes Danilo en Menig: het drietal voerde na de treffer van Menig in Venlo een ingestudeerd dansje op. "Prima dansje hier", lacht hij na het opnieuw bekijken van de beelden. "Dat hebben we dinsdag zo afgesproken: dat we dat zouden doen als dit gebeurde."