Blom over momenten bij RKC-PSV: 'VAR had, als ik hem had gegeven, ingegrepen'

Blom over momenten bij RKC-PSV: 'VAR had, als ik hem had gegeven, ingegrepen'

Gepubliceerd: zondag 20 december 2020 om 07:27zo 20-12-2020 om 07:27

Laatste update: zondag 20 december 2020 om 07:28zo 20-12-2020 om 07:28

Kevin Blom speelde zaterdagavond een belangrijke rol tijdens de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en PSV. De thuisploeg wilde in de eerste helft een strafschop na een handsbal van Jordan Teze, maar de bal ging niet op de stip. In de tweede helft kreeg PSV wél een pingel, na een heel lichte overtreding op Denzel Dumfries.

Blom staat na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports om zijn beslissingen uit te leggen. Hij begint met de handsbal van Teze. "Dit is ook inderdaad wat duidelijk in de spelregels staat: op het moment dat de bal van de eigen voet tegen de arm aan komt, en dat zien we hier gebeuren, is het geen strafbaar hands. Het is inderdaad hands, maar dit is een duidelijke spelregel, waarvoor geen strafschop gegeven mag worden zelfs. Ik denk dat de VAR, als ik hier een penalty voor had gegeven, had ingegrepen."

In de tweede helft ging de bal voor PSV wél op de stip, nadat Dumfries het contact zocht met RKC-verdediger Melle Meulensteen. Blom vindt het een makkelijk gegeven strafschop na het zien van de beelden, maar geeft aan dat het geen echte fout van hem was. "Ja, na het zien van de beelden denk ik wel bij mezelf: het was wel heel licht Kev", sluit hij met een lach af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met de uitleg van Blom?

Ja, valt te begrijpen
46%
Nee, RKC had een penalty moeten hebben
9%
Nee, de PSV-penalty had niet gegeven moeten worden
28%
Nee, RKC had een penalty moeten hebben en PSV niet
17%
(885 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws