PSV-trainer Schmidt krijgt geel van Blom: 'Daarom was ik een beetje boos'

PSV-trainer Schmidt krijgt geel van Blom: 'Daarom was ik een beetje boos'

20-12-2020 07:54 Laatste update: 08:10
49

Roger Schmidt is blij met de prestatie van zijn PSV op bezoek bij RKC Waalwijk. De Eindhovenaren wonnen met 1-4, maar de oefenmeester is het niet eens met de kritiek dat het spel bij vlagen weinig aantrekkelijk was.

"In de tweede helft deden we het een stuk beter, we controleerden de wedstrijd. Een meer dan verdiende overwinning", begint Schmidt na de 1-4 winst op bezoek bij RKC voor de camera van FOX Sports. Op de kritiek dat het spel van zijn ploeg niet aantrekkelijk zou zijn, reageert Schmidt verbaasd. "Ik vond het wél aantrekkelijk. We maakten vier mooie doelpunten en in de tweede helft waren we in balbezit erg goed."

De PSV-trainer vindt het slim dat zijn spelers op sommige momenten even wat rust pakken. "Tuurlijk, het was een lang seizoen tot nu toe. We moeten slim zijn. Wanneer je 0-2 voorstaat, kan je het balbezit gebruiken om wat energie te besparen. Het was een slimme prestatie, voor mij was het een prima wedstrijd."

Schmidt kreeg in de eerste helft wel een gele kaart van Kevin Blom, na aanmerkingen op de leiding. Dit heeft de oefenmeester inmiddels uitgesproken met de arbiter. "Naar mijn mening werden sommige duels niet op dezelfde manier beoordeeld door de arbiter. Daarom was ik een beetje boos, maar we hebben het erover gehad. Het is oké."