Contractverlenging Ihattaren bij PSV 'nog wel een dingetje': 'Het duurt lang'

Contractverlenging Ihattaren bij PSV 'nog wel een dingetje': 'Het duurt lang'

20-12-2020 10:42
97

Een contractverlenging van Mohamed Ihattaren bij PSV lijkt geen uitgemaakte zaak. De Eindhovense club is al enige tijd in gesprek met zaakwaarnemer Mino Raiola, vertelt Voetbal International-verslaggever Marco Timmer.

Ihattaren wordt net als Denzel Dumfries begeleid door Raiola. "Het moet ergens in de komende maand wel een keer gaan gebeuren. Bij Dumfries hebben ze het gevoel dat het sneller gaat dan bij Ihattaren", zegt de clubwatcher in de talkshow van Kees Jansma. "Die zegt zelf ook: ik ben nu happy, voel mij goed en laat dat deel bij Mino. Maar hij zegt niet: 'ik blijf, ik teken bij'. En als dat niet gebeurt moet hij in de zomer wel weg. Dat wordt wel heel spannend."

Timmer ziet een groot verschil met een ander groot talent van PSV: Cody Gakpo. "Ook hij gaat snel omhoog en is een kind van de club. Hij heeft een heel goed jaar en tekent gewoon tot 2025 bij. Bij Ihattaren gaat het net iets anders. Terwijl ik denk dat het die jongen zou helpen als ook op dat vlak snel rust komt. Dat contract is wel een dingetje, dat gaat de komende tijd natuurlijk steeds meer spelen."

Volgens de VI-verslaggever kan PSV er niet gerust op zijn. De achttienjarige spelmaker ligt momenteel tot medio 2022 vast in het Philips Stadion. "De directie zegt: we zijn ermee bezig. Maar ze zijn er echt al lang mee bezig en het duurt vrij lang. Ik weet niet of dat een goed teken is."