Gladbach straft én verdedigt Thuram: 'Hij heeft dit niet met opzet gedaan'

Gladbach straft én verdedigt Thuram: 'Hij heeft dit niet met opzet gedaan'

Gepubliceerd: zondag 20 december 2020 om 13:36zo 20-12-2020 om 13:36

Borussia Mönchengladbach wacht een schorsing van Marcus Thuram niet af. De Bundesliga-club heeft de middenvelder een boete van één maandsalaris opgelegd, nadat hij zaterdag in het gezicht spuugde van Hoffenheim-tegenstander Stefan Posch.

Ook zal de zoon van de Franse oud-international Lilian Thuram zich moeten inzetten voor een sociaal project van de club. "Ik heb vanmorgen een lang gesprek gehad met Marcus, waarin hij opnieuw zijn excuses aanbood aan mij en de club. We kennen Marcus nu bijna twee jaar. We kennen zijn omgeving en zijn ouders en dat alles past niet bij wat er gisteren is gebeurd. Marcus is er kapot van en heeft mij verzekerd dat hij niet met opzet richting Posch heeft gespuugd", vertelt technisch directeur Max Eberl van Die Fohlen.

"Marcus vertelde me dat hij tijdens de ruzie met Posch verschillende keren in het Frans vloekte en tijdens een stortvloed aan woorden en in grote opwinding onbewust heeft gespuugd", zo verklaart Eberl, die het ook opneemt voor Thuram. "Marcus weet dat de beelden voor zich spreken en dat de rode kaart meer dan terecht was. Ik geloof hem, want ik heb Marcus leren kennen als iemand die doorgaans onberispelijk gedrag laat zien. Hij heeft dit niet met opzet gedaan."

Thuram bood zaterdag al zijn verontschuldigingen aan. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws