Opvallend: Limburgse keeper maakt 2. Bundesliga-debuut als spits

Opvallend: Limburgse keeper maakt 2. Bundesliga-debuut als spits

20-12-2020 16:00
4

Doelman Eric Verstappen uit Tegelen heeft zaterdag zijn debuut gemaakt in de 2.Bundesliga. Hij werd in de slotfase in het veld gebracht als spits. Detail: Verstappen is keeper.

De 26-jarige Verstappen staat sinds het seizoen 2018/2019 onder contract bij Würzburger Kickers. Met die club promoveerde hij afgelopen zomer naar de 2. Bundesliga. Zaterdag maakte hij dan eindelijk zijn debuut in de 2. Bundesliga. Niet als keeper, maar als spits.

Vanwege meerdere coronagevallen had Würzburger Kickers amper veldspelers om SV Darmstadt 98 serieus te bestrijden. Trainer Bernhard Trares had er slechts veertien, waaronder Verstappen. Zodoende werd Verstappen als spits binnen de lijnen gebracht om toch wat gevaar te stichten voor de Duitse club. Hij werd in de negentigste minuut ingebracht. Het mocht niet baten: Darmstadt won met 2-0.

Verstappen doorliep de jeugdopleidingen van VVV-Venlo en PSV en speelde verder ook kort voor De Graafschap. Zijn debuut in het profvoetbal maakte hij pas drie seizoenen bij Eintracht Braunschweig op het vierde niveau van Duitsland, de Regionalliga.