De Eredivisie-flops: viertal van Willem ll, één Ajacied en een Feyenoorder

De Eredivisie-flops: viertal van Willem ll, één Ajacied en een Feyenoorder

21-12-2020 11:00
78

Willem ll is deze week de hofleverancier van onze wekelijkse floplijst. Vier spelers waren zondag tegen AZ niet helemaal bij de les. Ook vinden we spelers van Ajax, Feyenoord, ADO Den Haag, Heracles Almelo en sc Heerenveen terug. Terecht? Oordeel zelf.

Boy Kemper (ADO): Je wilt je tegen je oude club altijd van je beste kant laten zien, maar dat is Boy Kemper niet gelukt. Hij was in negatieve zin betrokken bij een aantal Ajax-goals en bleef na rust achter in de kleedkamer.

Perr Schuurs (Ajax): Weer was Schuurs niet op z'n best voor Ajax. Hij liet zich veel te makkelijk wegzetten bij de 1-4 en maakte ook een fout bij de 2-4. Iemand die de opvolger van Matthijs de Ligt wordt genoemd en gelinkt is aan Liverpool, komt met dit soort fouten minder makkelijk weg.

Rai Vloet (Heracles): Het was niet de middag van Rai Vloet. Hij was onnauwkeurig in z'n passing, kwam bij vlagen handelingssnelheid tekort en ging in de fout bij de goal van Joey Veerman. Gelukkig voor hem won Heracles de wedstrijd in Heerenveen wel.

Lucas Woudenberg (Heerenveen): Eén van de zwakste schakels bij Heerenveen. Woudenberg had een offday tegen Heracles en dat was vooral in de tweede helft merkbaar. Hij kwam vaak te laat en oogde tam. Supporters van Heerenveen riepen op social media om een wissel voor Woudenberg.

Rodney Kongolo (Heerenveen): Nee, ook Kongolo zal niet fijn terugkijken op de wedstrijd tegen Heracles. Hij liet zich op het middenveld regelmatig aftroeven. Dat is zonde, want hij was de afgelopen weken juist zo goed bezig.

Robbin Ruiter (Willem ll): Een dramawedstrijd voor de keeper van Willem ll. Veel supporters zijn boos omdat hij in hun ogen meer tegen had kunnen houden. Toegegeven: Ruiter zag er bij een aantal tegengoals niet goed uit. Van een ervaren sluitpost mag je meer verwachten.

Görkem Saglam (Willem ll): Saglam zal de wedstrijd in Alkmaar zo snel mogelijk willen vergeten. Hij was door een aantal persoonlijke fouten en slecht verdedigen verantwoordelijk voor zeker twee goals van AZ. En wat deed hij bij de 1-2 van Koopmeiners? Saglam sprong zo uit de muur.

Vangelis Pavlidis (Willem ll): De beschrijving bij Saglam is ook op Pavlidis van toepassing. De middenvelder mag zich de 2-2 van Koopmeiners en de 3-2 van Calvin Stengs aanrekenen. We hadden overigens meerdere Willem ll'ers in deze lijst kunnen zetten, maar Pavlidis en co. spanden de kroon.

Marcos Senesi (Feyenoord): Marcos Senesi in onze wekelijkse floplijst, dat is even geleden. De Argentijn ging in de fout bij de goal van Oussama Darfalou. Senesi had veel meer moeten doen om dat te voorkomen. De goal van Darfalou bezorgde Feyenoord ook nog eens de eerste nederlaag in een jaar tijd.

Derrick Köhn (Willem ll): Daar is-ie weer: Derrick Köhn. De vierde Willem ll'er die er weinig van bakte. Het was ook voor Köhn een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten. De weggegeven strafschop vatte de middag van Köhn samen, maar daarvoor ging er al van alles fout.