Botman en Lille houden PSG in toom, blijven koploper en waarschuwen Ajax

20-12-2020 23:01
75

Lille OSC blijft koploper in de Franse Ligue 1. De ploeg van Sven Botman, die de negentig minuten volmaakte, bleef overeind in de topper tegen Paris Saint-Germain (0-0) en bewees wederom een ploeg te zijn om rekening mee te houden.

Doelpunten vielen er niet in het Stade Pierre Mauroy, maar dat betekende niet dat de wedstrijd het aanzien niet waard was. Les Dogues speelden uitstekend en boden de veelvraat uit Parijs, die zonder Neymar aantrad in het noorden van Frankrijk, uitstekend partij. In de eerste helft blonk doelman Mike Maignan uit met een aantal fraaie reddingen.

Na rust greep Presnel Kimpembe de hoofdrol. De stopper van PSG zag twintig minuten voor tijd vier aanvallers van Lille op zich afkomen, maar zorgde er met een schitterende tackle op Burak Yilmaz voor dat ze niet met zijn allen op de doelman af konden. De Turkse spits had in de slotfase alsnog de winnende goal op zijn schoen, maar faalde.

Het bleef bij 0-0 en dat is vooral voor Lille een prima uitslag. De tegenstander van Ajax in de Europa League houdt de Parijzenaars daarmee op afstand in de Ligue 1 en ziet Olympique Lyon in punten op gelijke hoogte komen. Botman en de zijnen hebben echter het voordeel van een beter doelsaldo en verwijzen de ploeg van Memphis Depay daarmee naar plaats twee. PSG heeft één punt minder en is derde.