VP's Elftal van de Week: koppelkoers en eenlingen van Vitesse, Heerenveen en Ajax

VP's Elftal van de Week: koppelkoers en eenlingen van Vitesse, Heerenveen en Ajax

Gepubliceerd: maandag 21 december 2020 om 10:00ma 21-12-2020 om 10:00

De dertiende speelronde van dit Eredivisie-seizoen is een koppelkoers geworden. De duo's van FC Groningen, PSV, AZ én FC Twente vormen het geraamte van ons Elftal van de Week. Vaste gasten Riechedly Bazoer (Vitesse), Joey Veerman (sc Heerenveen) completeren samen met Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) het elftal.

Sergio Padt (FC Groningen)
Dinsdag stond hij met een blunder aan de basis van de bekeruitschakeling van FC Groningen. Vier dagen later nam hij revanche op Het Kasteel, met een cruciaal aandeel in de vierde competitiezege op rij van zijn ploeg. Eerst deed hij een Casillasje met zijn voet, in de allerlaatste minuut redde hij onnavolgbaar op de lijn.

Denzel Dumfries (PSV)
De manier waarop hij zijn tegen RKC Waalwijk een penalty versierde, verdiende misschien niet de schoonheidsprijs. Neemt echter niet weg dat Dumfries ook in het Mandemakers Stadion bewees dat hij in een indrukwekkende vorm is. Het moet wel heel raar lopen, wil hij na het EK geen toptransfer maken.

Fredrik Midtsjö (AZ)
Daar was hij weer, terug na een schorsing: de Noorse motor op het AZ-middenveld benaderde tegen Willem II zijn topvorm van vorig seizoen. Midtsjö joeg aan, passte, onderschepte én scoorde, met een schitterend schot van afstand.

Riechedly Bazoer (Vitesse)
Niet de eerste keer dat Bazoer door ons in het zonnetje wordt gezet. En als hij zo doorgaat, zal het ook niet de laatste keer zijn geweest. De Franz Beckenbauer van Arnhem blonk ook tegen Feyenoord uit: de enige treffer van de wedstrijd viel na een lange pass van Bazoer, over een meter of veertig. Frank de Boer zal zijn telefoonnummer al wel hebben toch?

Mohamed Ihattaren (PSV)
Hij werd even tegen zichzelf in bescherming genomen en mocht middels individuele trainingen weer op adem komen. Tegen RKC scoorde hij én trok hij in de slotfase nog een venijnige sprint: Ihattaren is er weer bovenop, bewees hij in Waalwijk. Als zijn dip definitief achter de rug is, kan het nog een mooi seizoen worden voor PSV. En misschien nog naar het EK komende zomer?

Joey Veerman (sc Heerenveen)
Na de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo verscheen hij met een gezicht als een oorwurm voor de camera. Veerman speelde zoals hij dat het hele seizoen al doet en scoorde zelfs, maar Heerenveen leed een verrassende nederlaag. Veel van zijn teamgenoten zakten door de ondergrens, Veerman kon het ook niet in zijn eentje.

Teun Koopmeiners (AZ)
Frank Snoeks noemde hem bij Studio Sport de Jaap van Zweden van AZ, de dirigent van de Alkmaarse equipe. Het viel ook moeilijk te ontkennen dat Koopmeiners een grote invloed had op de spectaculaire 5-3 zege op Willem II: twee goals, een assist én vrijwillig de kans op een hattrick laten lopen, om ploeggenoot Jesper Karlsson wat vertrouwen te geven.

Luka Ilic (FC Twente)
Vorig jaar liet hij bij vlagen mooie dingen zien bij NAC Breda, samen met broer Ivan. Bij FC Twente was het even wachten op een kans, maar zaterdag mocht de 21-jarige Serviër in de spotlights staan. Ilic voetbalde vrolijk mee met zijn dartele collega's voorin én krulde op schitterende wijze één van de twee Enschedese treffers binnen.

Vaclav Cerny (FC Twente)
Zoekende in Utrecht, opgebloeid in Enschede. Het dansje dat hij met maatjes Danilo en Queensy Menig opvoerde, is symbolisch voor Cerny's huidige gemoedstoestand. "Ik voel me zó lekker nu!", liet hij weten vanuit De Koel. De cijfers bevestigen dit: vier treffers tot dusver en in Venlo kon assist numero vier bijgeschreven worden.

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
The Hunter kondigde zijn afscheid al aan, maar lijkt nog te twijfelen. En waarom zou hij er niet nog een jaartje aan vast plakken, desnoods bij De Graafschap? Huntelaar is 37 jaar oud, maar nog altijd topfit: het scoren zal hij bovendien nooit verleren, bewees hij met twee treffers tegen ADO Den Haag.

Jörgen Strand Larsen (FC Groningen)
We beginnen en eindigen het lijstje met een speler van FC Groningen. Niet alleen Padt, ook Strand Larsen maakte het verschil voor FC Groningen. Twee treffers tegen Sparta, waarvan vooral de eerste van grote klasse getuigde. Alleen dat juichen voor de camera... Dat hoeft de volgende keer niet, Jörgen!

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grote uitblinker van speelronde 13?

Sergio Padt
13%
Denzel Dumfries
4%
Fredrik Midtsjö
1%
Riechedly Bazoer
14%
Mohamed Ihattaren
12%
Joey Veerman
4%
Teun Koopmeiners
25%
Luka Ilic
5%
Vaclav Cerny
1%
Klaas-Jan Huntelaar
14%
Jörgen Strand Larsen
8%
(1370 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws